Ons team

Leerkrachten

Directie

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Barbara Hoens

Directeur

Ik werk sinds augustus 2018 met veel enthousiasme, als directeur in Aarle-Rixtel, vanaf 1 augustus 2020 op Kindcentrum Breinplein.

In mijn loopbaan heb ik zelf 38 jaar in alle groepen les gegeven, de onderbouw was wel de rode draad. Als teamleider heb ik plezier gekregen in het leiding geven aan leerkrachten. Ik krijg energie van mijn werk.

Mijn dag is succesvol als ik heb gezien dat er plezier is op mijn school!

Roxanne van Koppenhagen

Interne begeleider

Vanaf september 2023 werk ik met veel plezier op Kindcentrum Breinplein als intern begeleider. Ik ben mijn onderwijsloopbaan in 2005 gestart in het speciaal basisonderwijs. In die tijd heb ik naast mijn rol als leerkracht ook leerkrachten gecoacht in het regulier onderwijs, zoals op klassenmanagement, leer- en of gedragsvragen en ik heb leerlingen met dyslexie mogen begeleiden. Ik ben trots dat ik op deze mooie school drie dagen in de week als intern begeleider mag fungeren, als ondersteuningsregisseur voor alle leerlingen met extra ondersteuning. Heeft u vragen of wilt u iets bespreken? Loop gerust even binnen op dinsdag, donderdag of vrijdag.

Eveline Reis

Leerkracht groep 1/2

Na het behalen van mijn diploma in 2006 ben ik naar Aruba verhuisd waar ik 10 jaar voor de klas heb gestaan en ik met mooie herinneringen op terug kijk. Terug in Nederland ben ik begonnen in Aarle-Rixtel waar ik nog steeds met veel plezier werk.

Wat mij zo aantrekt om voor de klas te staan is het contact met de kinderen. Samen een band opbouwen en samen leren, met en van elkaar. Niets is mooier dan het onderwijs omdat het zo veelzijdig is.

Rianne Nouwen

Leerkracht groep 1/2
Mijn naam is Rianne Nouwen-Manders. Sinds 2017 ben ik in Aarle-Rixtel werkzaam. Eerst op Brukelum en nu alweer twee jaar op kindcentrum Breinplein. Na jaren in de groepen 7 en 8 gewerkt te hebben ben ik sinds de fusie te vinden in de onderbouw. Dit jaar in groep 1/2a. Het spelend en ontdekkend leren binnen de thema’s vind ik geweldig, evenals de spontaniteit en grenzeloze eerlijkheid van deze leeftijdsgroep. Mocht u vragen hebben,
loop gerust binnen.

Suzanne Hendriks

Onderwijsassistent

Ik ben Suzanne Hendriks en ik ben sinds 2019 werkzaam als onderwijsassistent op deze school. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en passie. Ik draag graag bij aan het onderwijs door te werken met kinderen op een positieve manier. Ik geniet ervan wanneer ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling. De trotse gezichtjes geven mij energie.

Hiernaast ben ik ook de eventmanager van de school. Met veel plezier organiseer ik de activiteiten voor de kinderen zodat zij naast hun dagelijkse programma ook belangrijke en vooral leuke momenten samen kunnen vieren.

Lindsay van Santen

Onderwijsassistent

Vol enthousiasme werk ik als onderwijsassistent. Elke dag haal ik veel voldoening en plezier uit kinderen te zien lachen, groeien en ontwikkelen. Belangrijk in mijn rol als onderwijsassistent vind ik dat kinderen zichzelf mogen zijn, mogen onderzoeken, ontdekken en waar nodig zal ik ze ondersteunen in hun leerproces. Ook zal ik met mijn enthousiasme kinderen blijven stimuleren niet op te geven en zullen we samen successen vieren.

Anneke Brouwer

Onderwijsassistent voor groep 4

Voordat ik bijna 5 jaar geleden bij de Eenbes begon heb ik 10 jaar gewerkt bij ORO in Helmond als pedagogisch werkende bij gezinnen thuis en ter ondersteuning op scholen. Na 10 jaar was ik toe aan iets anders en ben ik de opleiding tot Onderwijsassistent gaan doen en bij de Eenbes terecht gekomen. Eerst in Mierlo en nu alweer bijna 4 jaar op Het Breinplein werkzaam als onderwijsassistent en bouwcoördinator. Ik werk hier met heel veel plezier.

Geert Verbakel

Conciërge

Hoi, ik ben Geert.

Sinds 2017 ben ik werkzaam als conciërge. Eerst op bs Brukelum en nu hier op het Breinplein! Ook werk ik nog 1 dag in de week op de Bernadetteschool in Mariahout. Ik doe dit werk met heel veel energie en plezier in een geweldig team en leuke kinderen die op onze school zitten. Ik hoop dat ik dit werk nog heel lang mag blijven doen!

Paula Prick

Administratie

Bij Kindcentrum Breinplein zijn er naast leerkrachten en onderwijsassistenten ook mensen die een andere functie hebben. Dit noemen we het oop (onderwijsondersteunend personeel) en ik ben een van die personen. Iedere maandag en dinsdag ben ik op school voor de administratieve ondersteuning. Datzelfde doe ik ook op een andere Eenbes basisschool. Ik ben sinds 2002 verbonden aan het basisonderwijs.

Mijn werk is erg afwisselend. Bovendien vind ik dat we een fijn en betrokken team hebben.

Marijke Bastiaans

Leerkracht groep 1/2

Ik ben Marijke Bastiaans en ben met veel enthousiasme in januari als vervanger begonnen op deze school.
Sinds 1991 sta ik al voor de klas. De meeste jaren, 27 jaar, heb ik les gegeven op Aruba. Waarvan ik het merendeel met kleuters heb gewerkt. Het geeft me nog elke dag voldoening en energie om te zien hoe kleuters door te ontdekken van alles leren en zich verder ontwikkelen.

Het belangrijkste vind ik dat kinderen met plezier naar school komen en zich daar veilig voelen.

Maike van Rodijnen

Leerkracht groep 1/2

De eerste jaren na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan in verschillende invulpools. Deze werkzaamheden en ervaringen hebben mij mede gevormd tot de leerkracht die ik nu ben. Sinds 2019 werk ik in Aarle-Rixtel. Iedere dag is anders. Dat maakt dit werk zo leuk. Een van de belangrijkste dingen, voor mij, is dat mijn leerlingen lekker in hun vel zitten. Pas dan komen ze echt tot leren.

Mariël Torres

Leerkracht groep 3

Als klein meisje zei ik al dat ik later juf zou worden en die keuze bevalt me nog steeds goed. Ik houd van de afwisseling van vakken en ook het op zijn tijd wisselen van groep vind ik prettig. Door het inzetten van verschillende vormen van coöperatief en bewegend leren betrek ik de kinderen bij de lesstof. Ik vind het leuk om hier steeds nieuwe varianten voor te zoeken. 

Anne van den Crommenacker

Leerkracht groep 3

Meteen na mijn afstuderen heb ik een baan gevonden in het onderwijs en na al die jaren werk ik nog steeds met plezier op school. De uitdaging voor mij in het onderwijs is om samen met ouders de leerling te laten groeien. Ik geniet ervan als leerlingen lekker in hun vel zitten en ze zo volop tot leren komen.

Kernbegrippen die ik persoonlijk belangrijk vind zijn structuur, duidelijkheid, open communicatie en eerlijkheid. Dit vind ik terug op Kindcentrum Breinplein.

Monique Teepen

Leerkracht groep 4

Sinds 2018 werk ik met veel plezier bij de Eenbes. Ik vind het belangrijk dat er een goede sfeer is in de klas en iedereen met plezier kan leren en groeien in zijn ontwikkeling.

Mijn passie is dans en dat zie je regelmatig terug in de klas! Als cultuurcoördinator vind ik het ook leuk bezig te zijn met alles rondom cultuureducatie.

Ik kijk ook graag naar het beleid en de ontwikkeling van de school en stichting als (G)MR lid. 

Myrthe van Hamont

Leerkracht groep 4

Al verschillende jaren werk ik met heel veel plezier in het onderwijs. Het mooie aan het onderwijs vind ik dat iedere dag anders is. Dat maakt het leuk en uitdagend. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in de klas en zichzelf durven te zijn. Ieder kind is uniek en moet zich op zijn of haar eigen manier kunnen ontwikkelen.

Hetty Peeters

Leerkracht groep 5

In alle groepen heb ik gewerkt, van groot tot klein. Ik geniet van kinderen, hun nieuwsgierigheid en spontaniteit, hun denkwijzen en zoek naar het persoontje achter dat boek of schrift. Ik voer gesprekken, geef mijn ogen en oren goed de kost en bied een luisterend oor. Ik streef ernaar dat kinderen zich in de klas en bij mij veilig voelen. Natuurlijk werk ik samen met hen aan mooie resultaten. Processen, groei, persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden zijn een onderdeel hiervan.

Margo van Koll

Leerkracht groep 5 en 6

Mijn naam is Margo van Koll.
Ik werk al ruim 40 jaar met veel plezier in het onderwijs op scholen in Aarle-Rixtel.
Ik ben ooit begonnen als vakleerkracht tekenen- handenarbeid- textiele werkvormen. En alhoewel mijn hart nog steeds bij deze vakken ligt, werk ik nu als groepsleerkracht .

Femke van Heugten

Leerkracht groep 6

Ik ben een enthousiaste, gepassioneerde leerkracht van Kindcentrum Breinplein.

Ik wist altijd al dat ik graag met kinderen wilde werken en na meer dan 15 jaar sta ik nog iedere dag met een grote glimlach voor de klas. Ik vind het heel belangrijk om kinderen te helpen, te zien groeien, en er alles uit te halen wat er in zit. Ik ervaar mijn werk als mooi en afwisselend.

Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit professionele team.

Benjamin Tolhuis

Leerkracht groep 6 en 7

Mijn naam is Benjamin Tolhuis en ik ben sinds 2018 werkzaam in het onderwijs. Ik ben op deze school werkzaam sinds september 2021. Je kunt me daar van maandag t/m vrijdag vinden! 

Elke dag ga ik steeds met veel plezier naar het werk om kinderen te helpen en begeleiden in hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en prettig voelen bij mij in de klas en dat er, naast schoolwerk, ruimte en tijd is voor een leuke grap of goed gesprek. 

Bo van der Vrande

Leerkracht groep 8, gedragsspecialist en pestcoördinator

Ik streef naar een open en toegankelijke sfeer waarin iedere leerling gezien en gehoord wordt. Dit om zo voor iedereen een veilige leeromgeving te creëren.
Ik vind het geweldig om elke dag weer bezig te zijn met het uitdagen van de kinderen op een manier die bij hen past.
Ook de gesprekken die ik elke dag met de kinderen voer geven mij ontzettend veel energie en maken elke dag weer waardevol!

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.