Barbara Hoens

Directeur

barbara.hoens AT eenbes DOT nl

Ik werk sinds augustus 2018 met veel enthousiasme, als directeur in Aarle-Rixtel.

 

Als oudste kind van een gezin met 5 kinderen, was ik altijd al bezig met mijn broertje en zusjes, om ze iets te leren.

Ik speelde thuis schooltje: kleuren aanleren, touwtje springen, letters leren, schrijven, schaken enz. Mijn vader en moeder waren ook actief in het onderwijs. Voor mij  was het een logische stap om het onderwijs in te gaan. Ik koos voor de Kleuterleidstersopleiding en in 1980 had ik mijn eerste groep 1/2 in Eindhoven. 

 

In mijn loopbaan heb ik in alle groepen les gegeven, maar de onderbouw was wel de rode draad. Het mooiste proces vind ik als je kinderen letters aanleert en dat ze dan ineens woorden kunnen maken. Het zelfstandig en weerbaar maken van kinderen is een mooie uitdaging naast het aanleren van lesstof. Daarnaast heb ik heel wat jaren als teamleider gewerkt naast mijn klassentaken. Ik krijg energie van mijn werk.

 

Als ouder van 2 hele fijne kinderen, Bart en Boukje, heb ik ervaren hoe het is om rond te lopen op een school als ouder. Ik vind het belangrijk dat ouders goed geinformeerd worden over de kinderen. We hebben een pedagogisch partnerschap samen. Hebt u vragen of behoefte aan informatie over uw kind, neem gerust contact op met de leerkracht van uw kind. 

 

Mijn dag is succesvol als ik heb gezien dat er plezier is op mijn school, dan zijn kinderen leerbaar !

Naar overzicht