Anne van den Crommenacker

leerkracht groep 3 en staflid

anne.vandencrommenacker AT eenbes DOT nl

Van jongs af aan heb ik altijd gezegd dat ik juffrouw wilde worden. Hier heb ik me aan gehouden en na het middelbaar onderwijs ben ik naar de Pabo in Helmond gegaan. In 2007 ben ik afgestudeerd en gaan werken bij de Eenbes.

 

Wat mij inspireert is de uitdaging om samen met kinderen, ouders en leerkrachten te kijken naar de kansen en mogelijkheden van elk kind. Ik geniet ervan als kinderen lekker in hun vel zitten en dit bijdraagt aan hun leerprestaties.

 

We werken op onze school veel met coöperatief leren. Kinderen leren met behulp van verschillende werkvormen hoe ze moeten samenwerken, ze zijn daarbij positief van elkaar afhankelijk. Ze overleggen en praten met elkaar, maar wel volgens een bepaalde structuur. Dat spreekt mij enorm aan. Ik zie dat kinderen dingen aan elkaar leren ipv alleen maar naar de juf te moeten luisteren.  

Ook bewegend leren wordt veel ingezet in mijn groep. De kinderen zijn op deze manier actief bezig en het actief bewegen heeft een groot positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, én op hun leerprestaties. 

 

Kernbegrippen die ik persoonlijk belangrijk vind zijn structuur, duidelijkheid, open communicatie en eerlijkheid. Dit vind ik terug op Kindcentrum Breinplein.

 

 Dit schooljaar ben ik op woensdag, donderdag en vrijdag te vinden in groep 4.

Naar overzicht